česky | polski
FCB | Barkoní Litomyšl

Programový plán 2022.


Litomyšlské dny barokní tradice

Datum konání: 14. – 18. srpen 2022

Sedmý ročník duchovně-kulturního festivalu Litomyšlské dny barokní tradice se tentokrát uskuteční ve zkráceném, pětidenním formátu, a to od neděle 14. srpna do čtvrtka 18. srpna. Bude však doslova nabitý akcemi nejrůznějšího druhu a přinese hned dva nové typy akcí! Zcela novým formátem by měla být streetartová akce v Mariánské ulici, a to příhodně 15. srpna, tedy na slavnost Nanebevzetí Panny Marie. Mělo by jít o ryze barokní téma zprostředkované moderní formou v moderním veřejném prostoru. Druhou novinkou bude liturgické provedení barokních zhudebněných mariánských nešpor v piaristickém kostele Nalezení sv. Kříže. Stále ladíme, zda budou nešpory slouženy v novém, nebo ve starém obřadu.

Pomyslným vrcholem letošního ročníku bude koncertní provedení legendárního cyklu písní Adama Václava Michny z Otdradovic s názvem Loutna česká

Kromě hudebních programů se můžete těšit také na dvě přednášky. Nebude to však „pouze“ strohý výklad, ale každá přednáška přinese něco extra. Víc nechceme prozrazovat, ale na své si přijdou jak milovníci historie umění, tak medu a včel!

Stranou samozřejmě nezůstanou ani děti, protože opět nebude chybět soutěž pro ty nejmenší fanoušky baroka.

Organizátorský tým festivalu


Programový záměr je orientační a může se měnit. Definitivní program bude zveřejněn 1. června 2022.